Mitä kurssista jäi käteen?

 • Mitä uutta ja hyödyllistä olen oppinut tällä kurssilla sekä asioista että omasta ajattelustani ja toiminnastani?
 • Jäikö mielestäsi jokin tärkeä näkökulma puuttumaan?
 • Miten saavutin alussa asettamani tavoitteet kurssille?
 • Miten oppimani muuttaa ajatteluani ja käytöstäni?
 • Mistä asiasta haluaisin lisätietoa? Mitä aion opiskella seuraavaksi?
 • Muutinko opiskelutottumuksiani kurssin aikana? Jos muutin, niin miten? Miten opiskelutavan muutokset näkyivät oppimisessani?
Advertisement
Mitä kurssista jäi käteen?

4 kommenttia artikkeliin ”Mitä kurssista jäi käteen?

 1. Joosep sanoo:

  Kurssi toi uusia näkemyksiä johtamisen eri haaraoihin ja antoi keinoja muokata omaa tulevaa johtajapersonaalisuutta. Koen että kurssi antoi tarpeeksi hyvän raapaisun tavoitteisiin nähden ja asioita käsiteltiin todella laajalla skaalalla. Mukavaa myös että oikeata työelämää edustettiin luennoilla. Tämä asia on erittäin tärkeä yliopisto-opinnoissa, joissa helposti etääntyy todellisuudesta.

  Tavotteiden osalta jäi kurssi osaltani hieman vajaaksi ja asiat vaatisivat syvällisempää perehtymistä ja käytäntöä vierelle. Yleisestikin olen huono oppimaan kirja ja kurssimuotoisessa opiskelussa. Opintoja voisi suunnitella lisää kun on takana jonkilnlaista kokemusta omakohtaisesta johtamisesta.

  Blogin kirjoittaminen oli uusi tyyli, mutta koska en kirjoittaa osaa kovin hyvin en todennäköisesti hyödynnä sitä jatkossakaan… 😀

  Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Tämä kurssi on ainakin saanut minut havainnoimaan johtajia ja johtamistapoja, joita näen ympärilläni. Tuorein esimerkki tästä on eiliseltä illalta, kun katsoin Greyn anatomiaa ja mietiskelin siinä samalla sairaalan uuden johtajan toimintatapoja 😀 Kovasti kurssi on saanut myös pohtimaan edellisiä työpaikkojani, erityisesti apteekkia, jossa olin koko viime vuoden töissä. Olen yrittänyt myös miettiä sitä, millainen haluaisin itse olla johtajana tai esimiehenä, mutta se pohdinta on vielä kovasti kesken.

  Kaipailin kurssin alussa ihan käytännön vinkkejä johtamiseen, koska tulevassa työelämässä olen todennäköisesti esimiesasemassa. Täytyy kyllä sanoa, ettei kurssilta kovin paljon jäänyt käytännöllisiä asioita mieleen, koska kurssi kuitenkin keskittyi pitkälti johtamisen teoreettiseen taustaan. Eniten käytännön vinkkejä sai mielestäni vierasluennoitsijoilta, jotka toivat kyllä hyvän lisän kurssiin.

  Seuraavaksi haluaisin osallistua johtamisen saralta johollekin intensiivikurssille, joita esimerkiksi työmarkkinajärjestöt järjestävät. Sieltä varmaan saisi enemmän juuri sitä käytäntöä. Opintoihini yliopiston puolella en todennäköisesti ehdi sisällyttää enempää johtamisen kursseja.

  Luento-opetus sopii yleensä minulle, koska opin kuuntelemalla. Siksi onkin harmittavaa, etten ehtinyt päällekäisyyksien takia osallistumaan läheskään kaikille luennoille. Ne aiheet, joiden luennoille en päässyt, ovat jääneet huonommalle opiskelulle, mitä täytyy vielä paikkailla lukemalla niitä enemmän ennen tenttiä.

  Tykkää

 3. Johanna sanoo:

  Tälle kurssille osallistuminen auttoi ehkä nivomaan yhteen jo aiemmin opittuja ja havaittuja asioita. Kurssin jälkeen osaan varmasti paremmin analysoida niin omaani kuin muidenkin käytöstä ja ottaa niihin ulkopuolisen näkökulman, jonka avulla omaa toimintaa voi kehittää.

  Odotin kurssille tullessa enemmän konkretiaa, jota kurssilla eniten tarjosivat vierasluennoitsijat. Olikin kiinnostavaa kuulla heidän omakohtaisia kokemuksiaan. Olisi ollut hyvä pohtia vielä jotain käytännön toimintatapoja tai pulmia konkreettisten esimerkkitilanteiden kautta. Työelämässä kuitenkin, todennäköisesti esimiesasemassa, johtamista oppii palautteen perusteella ja omien verkostojen kautta.

  Tämä oli todennäköisesti opintojeni viimeinen kurssi, joten yliopistossa tuskin tulen enää johtamisen kursseja ottamaan. Kuten Elinakin, tulen varmasti osallistumaan ammattiliittoni ja muiden yhdistysten kautta johtamiskoulutuksiin – yhdellä sellaisella kävinkin vähän ennen kurssin alkua. Oppimistekniikatkin on varmaan jo tuomittu tietylle uralle tässä vaiheessa opintoja. 😀 Hyvän ryhmän kanssa oppimispäiväkirjaa oli aivan mukava kirjoittaa, plussaa siitä. Yksin kirjoittaminen olisi ollut liian suuri tehtävä kaiken muun ohelle.

  Tykkää

 4. Markku sanoo:

  Kurssi aikana ainakin silmäni avautuivat sen suhteen, että johtamista ja organisaatio rakenteita on ihan joka paikassa. En tiedä kasvoinko millään tapaa johtajana, mutta ainakin tiedän millaisia johtamistapoja voin tulevaisuudessa hyödyntää ja millaisia johtamisstrategioita on olemassa. Tämä auttaa analysoimaan ja osin ennakoimaan sekä muiden että oman toiminnan seurauksia tulevaisuudessa. Kurssi tarjosi perusteet ja monia asioita raapaistiin vain pintapuolisesti. Tulevaisuudessa tulen todennäköisesti kouluttamaan itseäni varsinkin henkilöstöjohtamisen osa-alueella.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s